jij bent mooi ... precies zoals je bent

Asielkat vindt eerder baasje door Hulster fotografe

Geplaatst op29 december 2016 Laatste update 29 december, 17:39Foto's 1 REAGEER

  • Cin's Snoetjes en Snuitjes zette deze kittens op de foto.
    Cin's Snoetjes en Snuitjes zette deze kittens op de foto. Cindy van den Broecke
 
HULST - Pluizige katjes die gebroederlijk bij elkaar in een mandje zitten of een kitten die over de rand van een theekopje gluurt. Je zou van minder smelten en dat is ook precies de bedoeling. Fotografe Cindy van den Broecke uit Hulst zet asielkatten op hun mooist op de foto.

Al ruim tachtig katten heeft  Cindy voor de lens van haar camera gehad. Het doel is om ze eerder uit het asiel en aan een nieuw baasje te helpen. Allemaal zijn de dieren op zoek naar dat ene ‘gouden mandje.’ Ruim de helft van de katten die ze heeft gefotografeerd vond door Cindy's foto’s op Facebook een nieuw baasje. “Het werkt en dat is mooi, want die kittens hebben er niet om gevraagd om achtergelaten te worden.”

Facebook

Cindy volgt een fotografieopleiding en maakt sinds vier jaar foto’s van kinderen, baby’s én huisdieren onder de naam Cin’s Snoetjes en Snuitjes Fotografie. Het fotograferen van asielkatten, en met name kittens, kwam al vrij snel op haar pad. “Toen ik kittens wilde fotograferen kwam ik met Sjan van Hees in contact. Zij vangt thuis asielkittens op voor Dierenasiel Zeeuws-Vlaanderen”, vertelt Cindy. De fotografe zette een foto van een pluizig asielkatje op haar Facebookpagina en meteen kwamen er reacties: is dat katje er nog? “Toen is het balletje gaan rollen.” Inmiddels krijgen achtergelaten kittens en moederkatten uit Zeeuws-Vlaanderen door de foto’s zelfs nieuwe baasjes door heel Nederland. “Omdat er ook veel oud-Hulstenaren op mijn Facebookpagina kijken.” Wie een kat adopteert, kan de foto als aandenken aanschaffen bij Cindy.

Puur

Cindy bedenkt vooraf hoe ze de katten op de foto zet. “Ik wil het mooi en puur houden. Ik doe ze bijvoorbeeld geen kleertjes aan.” Maar een aandoenlijk beertje tussen de pootjes of een mandje, geeft de foto net dat beetje extra. “Elke keer probeer ik een nieuw thema te bedenken. Ik gebruik steeds andere mandjes en achtergronden zodat elke fotosessie uniek is. Als ik op een brocantemarkt loop, heb ik altijd de kittens in mijn achterhoofd. Mandjes, dekentjes, potjes, ik heb inmiddels zó veel.” 

Veel geduld

Het fotograferen van dieren is een vak apart. “Je moet veel geduld hebben”, lacht Cindy. Ze is er zo’n anderhalf uur mee bezig en naderhand nog een aantal uur met bewerken. “Maar ik vind het mooi dat ik op deze manier mijn steentje bij kan dragen.” Ze heeft zelf al twee katten en een hond, maar soms is het moeilijk om een kat niet mee naar huis te nemen. “Vooral de moederpoezen. Die komen het lastigst aan een huisje. Terwijl ze vaak zó lief en sociaal zijn.”